Sivut

29. kesäkuuta 2011

Lomailua ja koirakavereita

Heips! Tänne ei kuulu mitään ihmeellistä, mutta ajattelin vähän kertoa kuulumisia, juhannuksesta ym.. Oltiin juhannus mökillä Rikin lisäksi kahden muun uroskoiran kanssa, yhden Rikin kanssa melko samanikäisen nartun kanssa sekä JUOKSUISEN nartun kanssa. Mua epäilytti todella paljon tämä yhtälö, mutta soiteltuamme muiden kanssa (he olivat jo menneet torstaina, me mentiin perjantaina) niin kaikki tuntui olevan siellä ihan hyvin. Urokset eivät hirveästi olleet kiinnostuneet tästä Nessistä mutta kuulemma Nessi vähän ärähteli varsinkin tälle toiselle nartulle (Nupulle). No, me mentiin sinne ja tottakai Sulo-mäykky alkoi heti vahtimaan Rikiä ja Nessiä :D Nessin juoksutkin alkoivat menemään lähemmäs tärppipäiviä ja oli siinä kyllä vahtimista ettei kukaan uroksista astunut Nessiä... Riki antoi Nessin olla rauhassa, koska Sulo näytti heti hammasta jos Riki edes katsoi sinnepäin. Jossain vaiheessa se päivystäminen meni siihen että piti laittaa välillä jotakuta sisälle ettei tullut tappelua. Juoksujen sattuminen juuri juhannukselle oli kyllä huonoa tuuria, nimittäin Nessi omistajineen ei hirveästi muuten ole mökillä.. No mutta loppu hyvin kaikki hyvin ja Nessin juoksut ovat varmaan kohta jo takanapäinkin ;) Oli muuten aika mielenkiintoista että vielä perjantaina Nessi oli hyvinkin omanarvon tunteva eikä antanut poikien yrittää mitään mutta lauantaina se olisi ollut valmis puuhiin varmaan kenen kanssa vaan.. Se siis vaikeutti tehtäväämme huomattavasti! :D

Olen myöskin nähnyt Rikin kanssa Lara-dallua koska he tulevat niin hyvin toimeen. Koiramme ovat molemmat aktiivisia joten tekee tosi hyvää päästä purkamaan energiaa vapaanajuoksemisen merkeissä :)
Koirista on vaikea saada kuvaa mutta tässä parin viikon takaa (epäselvä) otos :)
Laran kanssa uskallan kyllä päästää koirat jatkossakin vapaaksi, mutta täytyy todenteolla alkaa uudestaan opettelemaan luoksetuloa ym.. Täytyis ostaa semmonen liina. Nimittäin, Riki meni sitten karkaamaan juhannuksena oikein kunnolla :/ Yli viisi minuuttia etsittiin sitä. Muutamaan otteeseen sitä ennen se jo näytti karkaamisen merkkejä kun se lähti mökin alueelta kauemmas eikä tullut kutsusta takaisin. Hengaili siellä sitten hetken ja tuli takaisin kun huvitti, prkl! :D Eilen se oli metsässä vapaana ja nyt meni taas hyvin. En tiedä oliko tuolla mökillä jotain vaan niin ihmeellistä, mutta kyllä se mut hätkähdytti enkä uskalla niin vapaasti enää Rikiä pitää.. Harmi vaan :P

Pitäiskö mun pitkästä aikaa kertoa yksinolosta? Nyt ollaan siinä vaiheessa, että kaikki mahdollinen tuhottava on otettu pois (paitsi eteisen matto jota se järsii..) joten tuhoaminen on saatu oikeastaan kokonaan loppumaan. Jätämme lähtiessämme "puuhapaketteja" joita se jää tosi iloisena nakertamaan :) Sensijaan jos jättää possunkorvan, tikun tms vastaavan niin se jättää syömättä ja hyökkää niiden kimppuun kun tulemme - silloin otamme ne toki pois ;D Eli yksinolo on muuten ihan mallillaan mutta koira kyllä tuhoaisi jos sillä olisi siihen mahdollisuus.. Yritän nyt järjestää syksyllä (ja loppukesästäkin) paljon tapaamisia koirien kanssa, jos ei muualla niin sitten vaikka koirapuistossa, jotta saisin energiaa purettua. Oon huomannut että Riki on todella väsynyt kun se saa leikkiä metsässä vapaana jonkun toisen koiran kanssa, joten näitä pitäis vaan saada lisää. Juuso lähtee nyt alle parin viikon päästä armeijaan, jolloin vastuu koirasta jää kokonaan mulle. Toisaalta taas tämä antaa mahdollisuuksia yrittää vielä enemmän järjestää tätä tekemistä Rikille. Toivon mukaan saatais vielä syksyn aikana Rikin yksinolot menemään hyvin!! Kyllä se melkein vaatis näitä koiratapaamisia vähintään pari kertaa viikossa (plus tottakai muutakin itsestäänselvyyksiä kuten peruslenkit, treenailu ym..). Kai sitä vois Rikin kanssa mennä taas johonkin kurssillekin, jotain arkitottista :) Agilitya en vielä aloita mutta sitäkin vuoden sisällä!

Ainiin, Riki menee nyt yhdeksi yöksi pitkästä aikaa muualle kun lähdemme Keski-Suomeen, toivottavasti menee hyvin! :) No, on sillä Sulo, Elvis ja Nuppu seurana ;)

Pari uutta kuvaa tähän loppuun :)