Sivut

17. toukokuuta 2011

2. ja 3. kurssikerta

(Piti kirjoittaa viime viikolla toisesta pentukurssi-kerrasta, mutta blogspot ei toiminut :O en tiedä miksi. Tässä siis päivittelyä parin viikon ajalta :))

Tokalla kurssikerralla harjoiteltiin pääasiassa luopumista ja vastaantulevan ihmisen tervehtimistä. Luopumisessa tehtiin harjoite jossa koira saa palkan selän takana olevasta toisesta kädestä, kun luovuttaa toisessa kädessä olevasta namista. Riki hoksasi tämän heti. Ihmisen kohtaaminen meni myöskin hyvin, tosin ei hirveän realistisesti koska oikeasti vastaantulevan ihmisen ohittaminen on pienoinen ongelma. Riki siis vetää luokse eikä remmi siinä tilanteessa ole kyllä missään nimessä löysällä :D Meillä kyllä muutenkin siis on mennyt nämä treenit tosi hyvin, kunhan vaan tehdään jotain. Vinkuminen alkaa heti kun ei tehdä mitään harjoitetta. Näillä välin olen yrittänyt tehdä Rikin kanssa jotain, mutta kun ei se osaa tehdä montaa temppua tms. niin vähän yksitoikkoiseksi menee.. :D
Tällä kerralla muuten kokeiltiin myös agi-tunnelia (aika lyhyttä tosin) ja hauskaa oli! Riki oli hieman varuillaan mutta lopulta houkuttelulla meni kaksi kertaa putken läpi :)

Kolmannella kerralla, joka siis oli eilen, vinkuminen oli kyllä ihan kaameaa... Rikillä oli mukamas kokoajan joku hätä. No, tiedän kyllä mistä turhautuminen ym johtui, nimittäin ei olla ehditty tekemään pariin päivään kunnon lenkkiä Rikin kanssa :( Eilen esimerkiksi ulkona oleminen jäi aivan minimiin: pikapissatus aamulla ja kun tulin töistä niin tunnin päästä olikin lähtö kurssille. Se siitä lenkkeilystä siis. Onneksi ensi viikolla pääsen maanantaina aikaisemmin töistä kuin tällä viikolla, joten varmaan meen jonkun lenkin ennen kurssia jotta sais enimmät energiat purettua ja toivon mukaan vinkumista olisi vähemmän..
Kolmoskerralla harjoiteltiin sivulle tuloa (perusasentoa), huomion pysymistä omistajassa vaikka tuntematon koskettelisi, luoksetuloa ym.. Sivulle tuloa en ole ennen harjoittellut (mitä nyt kerran kokeilin..) mutta hyvin meni. Riki tajusi tämän oikeastaan heti, omassa heilumisessa vähän parantamisen varaa :D ja tietenkin siinä että koira tulisi aivan viereen ja suorassa.. Tällä kerralla tehtiin myös "luonnetesti". Ohjaaja toi lelun mikä päästää outoa ääntä. Kouluttajan mukaan lelun näyttäminen koiralle kertoo kyseisestä pennusta aika paljon, siis siitä miten se reagoi uusiin asioihin. No, Riki ja yksi toinen koira leikki sillä heti eikä välittänyt äänistä ;) Rikin analyysi, että se on ennakkoluuloton uusia asioita kohtaan, ei pelkää yms. Kukaan ei oikeastaan pelännyt lelua mutta paria koiraa ei voinut vähempää kiinnostaa tämän lelun olemassaolo :D yksitellen siis tää lelu näytettiin, jos jollekin jäi epäselväksi :) sillä välin kun yhdellä oli tää kokeilu niin muut sai leikkiä aktivointileluilla. Riki kokeili sellaista missä on alusta ja sellaisia "kuppeja", joiden alla nameja.. Pitää siis saada kupit pois alustasta saadakseen namin. Nyt tuli hinku ostaa Rikille joku aktivointipeli :) ne on vaan aika kalliita ja koirat yleensä tajuu idean jo ekalla kokeilukerralla..

Mulle tuli jotenkin huono omatunto kun en ole tosiaan ehtinyt pitkille lenkeille muutamaan päivään, joten tänään on ollut tehopäivä :D Mulla on selkä jotenkin mennyt jumiin töissä, joten yli tunnin lenkistä koira ei saa tänäänkään nauttia, mutta aktivointia olen kehittänyt :D Munakennosta ja sanomalehdestä sain kyhättyä kaikennäköisiä paketteja joita Riki on tänään availlut. Yritin nyt ruuankin antaa oikein isosta paketista mutta vähän silleen siinä kävi että jauhelihat syötiin ja nappuloista 90% on vielä maassa :D eli toteutus meni sinäänsä vähän pieleen mut ei se mitään ;)

Tarkoitus olisi myös nähdä kaverin porokoira torstaina. Kyseinen koira, Tuukka, ei liiemmin tykkää toisista koirista, mutta katsotaan miten Rikin kanssa käy :) Uskon menevän ihan hyvin. Tän tapaamisen jälkeen mennään vielä päästämään Rikiä metsään vapaaksi, Tuukka saa siksi ajaksi mennä kotiin. Sitä kun ei oikein uskalla päästää vapaaksi, on niin riistaviettinen..
Ensi viikolla nähdään taas dalmispentu Lara, hauska nähdä onko paljon kasvanut :D Viimeksi tosiaan oli ihan samankokoinen Rikin kanssa, vähän vaan heiveröisempi.. :D Nyt yritän ottaa jonkun kuvan kun viimeksi unohtui!