Sivut

5. toukokuuta 2011

Kuulumisia ja pentukurssia

Heips!
Pentukurssi lähti kunnolla käyntiin maanantaina, kun oli eka kerta kun koirat otettiin mukaan (teoriatunti oli pari viikkoa sitten ja sitte oli pääsiäinen niin sillon ei ollut kurssia). Itse kurssi kestää siis 5 kertaa + teoria ja aiheita on peruskäskyistä luoksetuloon ja hihnassa kävelyyn.. Aiemmassa tekstissä kerroinkin motivaatioitani osallistua pentukurssille, mutta tosiaan häiriössä tekemiseen haluan vahvuutta ja toisten koirien ohittamiseen! Kurssi on hallissa, joten en nyt sinäänsä saa "niin hyvää" harjoitusta koirien ohituksiin mutta katsotaan miten menee.
Kurssilla on todella eritasoisia/kokoisia koiria.. Pienin on 4kk ikäinen ja kilon painoinen chihu (tai joku vastaava) ja sitten vanhimmasta päästä on varmaankin Riki ja yksi labradorinnoutaja. Koirat ovat myös todellakin eri luonteisia :D Riki ja yksi toinen koira vinkuivat kun olisivat halunneet muiden luo (tiesin että siitä tulee ongelmia kun Riki ei pääse leikkimään muiden kanssa, heh) ja sitten oli näitä jotka ei niin välittänyt muista koirista/ihmisistä. Riki totteli yllättävän hyvin vaikka ympärillä oli viisi muuta koiraa ja muutenkin oli outo ympäristö! Olin kyllä ylpeä :) Ei me kyllä tolla ekalla kerralla ehditty paljon mitään tekemään, oli se aika sähellystä.. Pääasiassa kouluttaja tutustui koiriimme ja tsekkasi millä mallilla kontaktinotto yms. tällä hetkellä on. Saatiin kotiläksyäkin: olen tähän asti palkannut Rikin kun se on noudattanut käskyä ja tämä palkkaus+hyvä-sana on ollut periaatteessa vapautuskäsky.. Tai no toisinsanoen meillä ei ole ollut vapautuskäskyä ja koira on noussut esim maasta palkan saatuaan. Täytyis siis harjoitella sitä. Kurssi vaikuttaa ihan kivalta ja hyödylliseltä, toistaiseksi en ainakaan kadu yhtään sinne osallistumista :)

Sitten muita kuulumisia. Maanantaina mulla oli vapaapäinä (sama päivä kun oli tää kurssi) ja päätin tehdä vähän pidemmän lenkin Rikin kanssa.. Tai oikeastaan en mitään päättänyt vaan tarkoituksena oli mennä ihan peruslenkki, mutta kun kaveri lähti mukaan kävelylle niin siinä sitten vierähtikin semmoinen kolme tuntia :D Vähän kadutti jälkeenpäin, mietin että mitä illasta tulee jos Riki on ihan poikki.. Ihan hyvin se meni, itseasiassa veikkaan että lenkin teko oli hyvä asia. Keskittymiskykyyn sillä ei näyttänyt ainakaan olevan suurempaa merkitystä :)

Tiistaina nähtiin vähän yli 3 kuukautinen Lara-dalmatialainen :) Hän oli aivan ihana <3 Oltiin pellolla kävelemässä ja koirat saivat leikkiä keskenään. Ne olivat todella samankokoiset, Riki tietenkin vähän tanakampi kun ikääkin on melkeen puoli vuotta enemmän. Ihan kivaa oli, harmi kun en kuvaa räpsäissyt. Ensi kerralla sitten.. :) Riki pysyi muuten hämmästyttävän hyvin irti, ei koirat ihan kokoaikaa leikkineet mutta silti Riki ei lähtenyt muiden ihmisten mukaan tai lokkien/varisten matkaan.. Jes, oon ylpeä :) Vielä en kyllä uskaltaisi ottaa riskiä ja pitää Rikiä vapaana jos ihminen tulisi suoraan polulla vastaan, niin paljon en siihen luota :P Nyt kun mukana oli toinen koira niin pysyi kyllä tosi hyvin mukana ja tuli kyllä aika hyvin luoksetuloissakin. Kerran jätti tulematta kun löysi puskasta tyhjän makkarapaketin.. Ei siinä vaiheessa mitkään käskyt auttaneet :D

Pääasiassa elo Rikin kanssa helpottuu päivä päivältä. Kurssin myötä oon taas innostunut opettamaan Rikille uusia juttuja, joten oon hyvin toiveikas ohitustenkin suhteen. Vielä kun saatais yksinolo sujumaan ilman tuhoamisia niin kaikki olis ihan perfecto :) Kai sekin ajan kanssa!